Ulaşım ve Altyapı Durumu
İlçeye bağlı köyler ve beldeler elektrik hizmetlerinden tam olarak yararlanmaktadır.

Elektriksiz yerlesim yeri bulunmamaktadır.

İlçede içme suyu sebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Nurhak-Elbistan arası 42 km olup yolu asfalttır. Nurhak Kapıdere arası 21 km olup yolu asfalttır. İlçe içinde mahalle yollarının %40' asfalt %30'u kilitli parke taşıdır. Köy yolları stabilizedir.

PTT hizmetleri 20 km altyapı yer alti dösemesini tamamlamış, digeri hava sebekesi ile yapılmaktadır. Türksel, Telsim, Avea haberleşme sistemi kurulmuş olup 1500 abonelik otomatik santral bulunmaktadir.