Nurhak Cumhuriyet Meydanı ve Kültür Merkezini Açtı

Nurhak Belediyesi yanında hizmete giren Nurhak Cumhuriyet Meydanı, Nurhak Kültür Merkezi ve Atatürk Anıtı; Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan toplu açılış törenine Nurhak Kaymakamı Cihat KOÇ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet AKKUŞ, Nurhak Garnizon Komutanı Mete PEKMEZ, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat ŞENGÜL, CHP Nurhak İlçe Başkanı Ferzi GÜNDÜZ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Nurhaklı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Belediye Başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ’un konuşması ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ, şunları söyledi: “Nurhak büyük hedeflerle, bu günü değil yarını düşünerek çağdaş uygar yaşanabilir bir ilçeyi hedeflemiştik yani çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir Nurhak bırakmak hepimizin asli görevlerinden biri olduğunu beyan etmiştik. Bu amaçla gençlerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin yani toplumun her kesimine hitap edecek olan kent meydanı projesi Nurhak ilçemizin olmazsa olmaz dediğimiz ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği bir mekan olmasının yanısıra her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği kent meydanı projesi, ilçemizin önemli bir eksiğinin giderilmesi gerekiyordu. Bu eksiğin giderilmesi için belediye hizmet binamızın yanında Mülkiyeti Yaşar Döner’ e ait petrol istasyonu 2011 yılında kamulaştırılarak ilk adım atılmıştı ve  “Meydanlarda, Nurhak’ımıza Cumhuriyet Meydanı yakışır dedik ve Cumhuriyet Meydanını yapmak boynumuzun borcu olsun.” demiştik halkımıza. Bu gün bu borcu ödemek için 17/10/2017 tarihinde ihalesini yaptık ve 28 Ekim2018 de bu gün  açılışını yaptık.

Bu yolda bize desteklerini esirgemeyen kardeş belediyemiz İzmir Karabağlar belediyesine,  projeyi adım adım takip eden yerel yönetimlerden sorumlu CHP. genel başkan yardımcımız Seyit TORUN’a ve genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU'na, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm belediye çalışanlarına ve desteklerini esirgemeyen Nurhak halkına teşekkürlerimi sunuyorum.

Tam 15 yıl önce 30 yaşında Belediye Başkanı Adayı olduğumda ‘Çocuktan başkan olur mu?’ demişlerdi ve şimdi çocuk dedikleri kişi 3 dönem (15 yıl) Nurhak Belediye Başkanlığı yaptı, başarılı hizmetlerle halkına kendini adadı. Ben her yerde bir tek şey söyledim bir Nurhak’ın hakkını ödeyemem birde anamın hakkını.Bana bugüne kadar oy veren vermeyen tüm dostlara ve Nurhak halkına teşekkür ediyorum. İnsan zamanı geldiğinde veda etmesini, bayrağı teslim etmesini bilmeli. O günün geldiğini düşünüyorum. Bugün hizmete gururla açtığımız Nurhak Cumhuriyet Meydanı, Nurhak Kültür Merkezi ve Atatürk Anıtı ilçemize çok yakıştı. Nurhak gökkuşağı rengidir. Nurhak gökkuşağıdır. Nurhak Alevi’si, Sünni’si, Laz’ı ve Çerkez’i ile gökkuşağı gibi güzel renkleri bağrında barındırır.

Huzur, barış, kardeşlik içinde Nurhak bir yaşam merkezidir. Cumhuriyet Değerleri hepimizin değerleridir. Nurhak Cumhuriyetin bekçisidir.'' dedi.

Yoğun programının arasında davetimizi kırmayarak aramıza katılan  CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ ise Nurhaklı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, 3 dönem başarılı hizmetlerde bulunan Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet AKKUŞ’u kutladı.

Ali ÖZTUNÇ, açılışı gerçekleşen hizmetlerin Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesinin özel bir anlam ifade ettiğini vurgulayarak, “Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyetin ve demokrasinin kıymetini bilelim. Nurhak bir Cumhuriyet kentidir. Nurhak, Atatürk değerlerinin kentidir” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Nurhak Kaymakamı Cihat KOÇ’ta yaptığı konuşmasında, Nurhak’ta görev yapacak olmanın kendisini için büyük bir mutluluk olduğunun altını çizdi.

Kaymakam KOÇ, “Böyle anlamlı ve güzel bir günde bu güzel hizmetlerin açılışında bulunmak bana nasip oldu. Halkımız ile birlikte, hep beraber imkanlarımızı da zorlayarak Nurhak için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından halk oyunu gösterisi büyük bir başarı ile sergilendi.

Ayrıca Kültür Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan '' Nurhak Belgeseli '' büyük bir beğeni ile izlendi.

Programın sonunda halk müziğini güçlü sesi Tolga Sağ, sazı ve türküleri ile vatandaşlarımızı coşturdu.