Nurhak 12. Kültür Şenliklerinde Binlerce Kişi Buluştu

Türkiye ve yurt dışından binlerce insanı bir araya getiren Nurhak Kültür Şenliği, birlik ve kardeşlik duygularının hakim olduğu, yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla festival havasında gerçekleşti.

Her yıl bir farklı bir değerimizin anısına yapılan şenliğimiz bu yıl da; çok değerli halk ozanımız Ali KIZILTUĞ'un anısına gerçekleşti.

Şenliğimize katılan Ali KIZILTUĞ'un oğlu Mustafa KIZILTUĞ, Türk Halk Müziği Sanatçısı Serpil SARI, Halk Ozanı ve Usta yorumcu  Erdal ERZİNCAN, Yener BULUT ve Ümit DURAK ikilisi şahane performansları ile binlerce seyirciyi coşturdu.

Nurhak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen şenliğe, CHP Kahramanmaraş Millet Vekili Ali ÖZTUNÇ, Kaymakamımız İsmail PENDİK, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet AKKUŞ, CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış ASLAN, CHP Nurhak İlçe Başkanı Celal CERİTLİ, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kamber YURDAKURBAN, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaşımız katıldı.

Şenliğimizin açılış konuşmasını yapan Başkan Akkuş, ‘Geleneksel Nurhak Kültür Şenliklerinin 12.sini gerçekleştiriyoruz. Barışa kardeşliğe ve dostluğa değer katmak için yola çıktık ve bunu başarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ülkenin barışa kardeşliğe dostluğa ve mutluluğa ihtiyacı var. Bu ülkede kardeşçe yaşamak için mücadele eden güzel insanlarımıza bu festivali ithaf ediyoruz. Nurhak Kültür Şenlikleri barışın ve kardeşliğin sembolüdür.’’ dedi.

Belediye başkanımızdan sonra kürsüye davet edilen Kaymakamımız İsmail PENDİK ‘’Nurhak, kardeşlik ve beraberlik diyarıdır. Nurhak; dünyanın örnek olacağı bir güzelliktir. Bizler daima birbirimizi sevmeliyiz. Birlik barış sevgi ve anlayış olmazsa vatanı kaybetme tehlikesini yaşarız. Nurhak’ın suları kardeşlik akar, dağları muhabbet kokar, Kürdü, Türkü, Alevi’si, Sünni’si dostluğa koşar.’ dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ'da ‘Nurhak’tan seçim öncesi en son ayrıldığımda sizlere ‘Memleketime milletvekili olarak döneceğim’ demiştim ve sizlerin desteği ile buna layık oldum. Nurhak tarihinde ilk defa bir milletvekili çıkardı, bunun mutluluğu ve gururu ile aranızdayım. Her zaman yanınızda olacağım, dertlerinizi sorunlarınızı taleplerinizi TBMM’de dile getirip çözüm arayarak sizlere sahip çıkacağım. Büyük ve anlamlı organizasyon için Nurhak Belediye Başkanı Ahmet AKKUŞ’a ve mütevazi yapısı ve devlet adamlığı duruşu ile Nurhak Kaymakamı İsmail PENDİK’e teşekkür ediyor, Nurhak halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’ dedi.

Konuşmaların ardından sırası ile sahne alan Mustafa KIZILTUĞ, Serpil SARI, Erdal ERZİNCAN ve Yener BULUT&Ümit DURAK birbirinden güzel türküler, ezgiler ve deyişlerle alanı dolduran misafirlerimize müzik ziyafeti sundular

Şenliğimizi şenlendiren ve türküleri ile halkımızı coşturan sanatçılarımıza plaket takdim edildi.