Kullar Süleyman Şahin Ortaokulu Tarafından Okul Bahçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Ve Bilim Şenliği Yapıldı

Kullar Süleyman Şahin Ortaokulu Tarafından Okul Bahçesinde yapılan Bilim Fuarı Sergisinin Açılışına; İlçe Kaymakamı İsmail PENDİK, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet AKKUŞ, Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Fatih TORUN, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin AKDOĞAN'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin MARANGOZ, şube ve okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Belediye başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ; yapılan bilimsel çalışmaları tek tek inceleyerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldı. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin, bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum dedi ve Emeği geçen herkese teşekkür ederek proje sahibi öğrencileri tebrik etti.

Birçok ülkede bölgesel, ulusal ya da uluslararası çapta düzenlenen bilim fuarları, katılımcılara problem çözme becerilerini geliştirme, kabiliyetlerinin farkına varma ve kendini ifade etme imkanı sağlaması nedeniyle son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile icat yeteneğinin birleşimidir. Bu fuarın en temel hedefi de, öğrencilerin kendi kabiliyetlerini keşfedip icat ve inkişaf yeteneklerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacağı kanaatindeyiz.