Kötü Alışkanlıklar ve Zararlı Maddelerin Kullanımı İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

İlçe Kaymakamımız İsmail PENDİK başkanlığında Kötü Alışkanlıklar ve Zararlı Maddelerin Kullanımı İle Mücadele Toplantısı yapıldı. Kurumumuz adına toplantıya Belediye Başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin OLGUNSOY ve ilgili Kurum Müdürleri katıldı.
     Belediye Başkanımız Akkuş “Alkol, sigara, uyuşturucu madde, kumar gibi zararlı alışkanlıkların tüm dünyada tehlikeli boyutlarda yaygınlaşmaya başlaması ülkemizi de tehdit eden bir problemdir.
Ailede ve okulda baskıcı yöntemlerle gençlerin sigaraya ve diğer zararlı maddelere karşı korunmasında başarı sağlanamadığı bilinen bir gerçektir. Bu tür yaklaşımlar gençte tepki oluşturur, yasaklanan her şeyi yapmak ve büyüklerini karşı çıkmak eğilimine kapılmasına neden olur. İnandırıcı, aydınlatıcı, eğitici yöntemlerin daha etkili olduğunu belirterek, Çocuğun ve gencin boş zamanlarını olumlu ve etkin bir biçimde değerlendirilmesi için beden eğitimi, spor, sanat ve kültür kurumlarının yaygınlaştırılması, faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini dile getirdi.”