Belediye Başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ Muhtarlar Günü Mesajı Yayınladı

Nurhak Belediye Başkanımız Av. Ahmet Akkuş, mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu belirtti.

Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu, Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olduğunu belirtti. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakarca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür dedi.

Belediye olarak Nurhak’ ta muhtarlar ve belediye arasındaki koordinenin ve iletişimin güçlendirilmesi amacıyla 2015 yılında Belediyemiz bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulduğunu belirtti. Burada muhtar arkadaşlarımızın mahalleleriyle ilgili planlamalar yapılıyor, sorunlar konuşulup çözüm yolları aranıyor vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.

Mahalle muhtarlarımızda sorumlu oldukları bölgeyi daha iyi tanıyan ve bilen insanlar oldukları için onların desteğiyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma, uygulama imkânı buluyoruz. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katıyor bizde bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için gayret ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum Av. Ahmet Akkuş (Nurhak Belediye Başkanı)