13. Nurhak Kültür Şenlikleri (4) 13. Nurhak Kültür Şenlikleri (3) 13. Nurhak Kültür Şenlikleri (2) 13. Nurhak Kültür Senlikleri (1) ba?kan cocuklar ba?kan ilhami 23 nisan k?y?lar ba?kan manzara4 manzara3 manzara2 manzara1 K?z?lca manzara kaR 2017 kar 3 kar  2 09 nurhak1 NurhakHava (3) NurhakHava (2) NurhakHava (1) Personel Genel Nurhak7 Nurhak6 Nurhak5 Kamerat?n Han? yayla Tatlar Merkez Tar?m aletleri Keklik Nurhak Nurhak Merkez k?? gecesi 22 Manzara da? Manzara
Belediye Başkanımız Av. Ahmet Akkuş Katı Atık Toplantısında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyeleri Altyapı Temel Hizmetler Birliği Meclisi Kasım ayı olağan toplantısına, Ekinözü ilçesi ev sahipliği yaptı.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in makam odasında gerçekleştirilen toplantının meclis başkanlığını Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç yaptı. Toplantıya Birlik Başkan Vekili olarak Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kul, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş ve diğer ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyeleri Altyapı Temel Hizmetler Birliği Proje Sorumlusu Hüseyin Çanak, 27 milyon 383 bin AVRO’luk bütçesi bulunan Katı Atık Toplama Tesisi Projesi’nde gelinen son noktayı anlattı. Katı Atık Tesisi’nin Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Afşin ve Göksun ilçelerine hizmet vereceğini kaydeden Çanak, 12 Ocak 2016 tarihinde de onay için müracaatın yapılacağını kaydetti. Toplantıda birliğin 2016 yılı bütçesi ve faaliyetleri oylanarak kabul edildi.

Birlik toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Birlik Başkan Vekili Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı ve Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen projenin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlattı.

Aydın, “Avrupa Birliği (AB) Katılım öncesi hibe destekli (IPA) kapsamında 5 ilçe ve 215 yerleşim yerine hizmet verecek bölgesel düzenli depolama ve bertaraf tesisinin proje çalışmaları devam ediyor. Proje ile Göksun, Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin vahşi çöp döküm alanları kapatılacak ve çöpler, Afşin’deki dev tesise taşınacak. Elbistan’a ve Göksun’a aktarma istasyonu da yapılacak. Bu proje ciddi bir proje. Yurt dışı kaynaklı bu projemizin en kısa zamanda hayata geçirilerek kuzey ilçelerimizdeki katı atıkların bertaraf edilmesini sağlayacağız. 2-2,5 yıl içerisinde de bitmesini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tesisin 5 ilçe adına ciddi bir kazanım olacağını ifade eden Aydın, “Bugün 2015 yılı olağan meclis toplantımızı yaptık. Bu toplantımızda birlik müdürümüz projeyle ilgili bilgiler aktardı. 2016 yılı tahmini bütçesini görüştük ve meclisten geçirdik. Faaliyet raporlarımız okundu ve meclis kararı ile oyladık. Önümüzdeki yıllarda 5 ilçemize ciddi anlamda katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Dünya sürekli değişiyor ve biz de çevremizi koruyarak kirlilikten arındırmak istiyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımız. Katı atığın dönüşümü de bizim için çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Toplantının ev sahipliğini yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, katılımcılara teşekkür etti. Başkan Çeleğen, bölgenin tamamını kapsayacak olan katı atık bertaraf tesisinin kısa sürede öngörülen projeler doğrultusunda gerçekleşmesini ve bölgede arzu edilen neticelerin elde edilmesi yönündeki dileklerini iletti.

Konuşmalardan sonra daha önce yapılan toplantının tutanak özetinin okunması ve 2016 mali yıl bütçesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.