15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Nurhak'ta Yoğun Katılımla Gerçekleşti

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Nurhak halkı oldukça kalabalık bir şekilde terörün her türlüsünü lanetlemek için alanlara indi. Programa İlçe Kaymakamı İsmail PENDİK, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet AKKUŞ, İlçe siyasi parti başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, ve binlerce hemşehrimizin katılımıyla gerçekleşti.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programa, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualarla devam edildi. Belediye başkanımız ve ilçe kaymakamımız konuşmalarında başta FETÖ olmak üzere her türlü terörün, darbe girişimlerinin ülkemizin barışına kardeşliğine ve demokrasisine yapılmış ihanet olduğunu dile getirdiler.

Belediye Başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ yaptığı konuşmada; ''Bizler Nurhak olarak geçmişten beri Nurhak olarak darbeler nereden ve nasıl ve kimden gelirse gelsin hep karşı durduk durmayada devam edeceğiz. 15 Temmuzda FETÖ terör örgütünün halkın üzerine bombalar atarak kalkıştığı hain girişim karşılığını almıştır. Cumhuriyet ve Demokrasi dersini hala ATATÜRK'ün NUTUK kitabından dünya öğrenmektedir. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bizler Ne zaman ki ATATÜRK ilke ve inkılaplarını rehberimiz, ortak değerlerimiz olarak sıkı sıkıya sahiplenmemiz gerekir. Nurhak olarak darbe girişiminin ilk gününden itibaren muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve halkımızla omuz omuza verip darbecilere karşı duruş sergiledik. Nurhak; Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk ilkeleri ve devrimlerinin her zaman yanında olacaktır ve Cumhuriyetin bekçileri olmaya devam edecektir.'' dedi.