11. Nurhak Kültür Şenliği Coşkulu Bir Katılımla Gerçekleşti

Birçok ünlü sanatçının katılımıyla gerçekleşen 11. Nurhak Kültür Şenlikleri, bu yıl ünlü Şair Yaşar KEMAL’e atfedildi. Nurhak Çok Programlı Lisesi bahçesinde 6 Ağustos 2017 Pazar akşamı yapılan 11. Nurhak Kültür Şenlikleri, katılımın yoğun olması dolayısıyla şölen havasına büründü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programımıza Halk müziğinin sevilen seslerinden Aşır ÖZEK, Halk Ozanı Ali KIZILTUĞ, Halk Ozanı Aşık Ali NURŞANİ, Halk Ozanı Erkan MEFTUNİ ve özgün müzikleri ile gönüllerde taht kuran Grup Abdal'ın seslendirdiği birbirinden güzel türküler ve ezgiler eşliğinde halaylar çekilerek doyasıya eğlenildi.

Alanı dolduran binlerce vatandaşımıza hitaben bir konuşma yapan Belediye başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ :''Şenlikler gibi bu tür organizasyonlar yoğundur yorucudur. Ama insanların gözlerindeki bu ışığı görünce, uzaklardan gelip bizleri yalnız bırakmayan dostları görünce, bütün yorgunluklar uçup gidiyor. Nurhak Kültür Şenliklerini bu yıl Yaşar KEMAL anısına yapıyoruz. Aslında iki yıl önce yapacaktık. Yaşar KEMAL'in çocukluğunu eğitim dönemini ve Adana-Çukurova mecralarında pamuk tarlalarında işçilere su taşırken ve göçüp başka yerde ikamet etmek zorunda kalınca, 4.5 yaşında elim bir kaza sonucu gözlerinden birini kaybetti. Ama yazmayı söylemeyi, Anadolu'nun dertlerini dile getirmeyi hayatı boyunca devam etti. Düşünün Orta Okulu terk bir yazar, şairi, düşünür, koca çınar, dünyanın tanıdığı barış ve kardeşlik denilince düşüncelerine başvurulan en önemli adreslerden biridir. 2015 yılında hayatını kaybetti. Ama bizlere dostça kardeşçe ve birlik beraberlik içerinde Anadolu topraklarında hiçbir şeyin kardeşliğimiz den dostluğumuzdan daha kıymetli değil diye mirasını bıraktı. Bizde Nurhak Belediyesi olarak bu mirasa sahip çıkmak, anmak, anımsatmak ve unutturmamak adına bu şenliği koca çınar Yaşar KEMAL anısına yaptık.

2015 yılında Belediye Meclis toplantımızda Üyelerimizle birlikte aldığımız karar ile birlikte Hastanemizin bulunduğu caddeye de ismini vermiştik. Barış, Kardeşlik, Dostluk Nurhak'ta adı ile de yaşasın istedik. Şu alanda eminim ki : amelelik-ırgatlık yapmayan, gurbetin kahrını çekmeyen ne anamız ne babamız ne kardeşimiz ne de bizler varız. Irgatlar, işçiler sevdikleri zamanda tam sever. Vatanlarına sahip çıktıkları zamanda tam vatanseverdirler. Aç kalırlar açıkta kalırlar ama muhannete muhtaç olmamak için çabalarlar. Nurhak'ta  Anadolu'nun ender yerlerinden biridir. Nurhak için Yaşar KEMAL için söylenecek çok sözümüz var.'' dedi.

Şenliklerin kapanış anonsundan sonra her yıl olduğu gibi bu yılda  Belediye Başkanımız Av. Ahmet AKKUŞ gençlerden gelen coşku dolu ''SENEYE BİR DAHA'' taleplerini geri çevirmeyerek 2018 Ağustos ayının ilk haftası görüşmek ve buluşmak üzere diyerek şimdiden gençlerimize ve halkımıza şenliğimizin müjdesini şimdiden verdi.